Coaching thema's

De thema’s van persoonlijke coaching kunnen heel verschillend zijn. Een aantal thema’s komt regelmatig voor:

Effectief communiceren
Communicatie is een belangrijke factor in het beïnvloeden van je effectiviteit als professional. Het loont om bewust stil te staan bij je sterktes en zwaktes op communicatie-gebied. In het traject word je je bewust van je eigen manier van communiceren en het effect daarvan op anderen. Je leert hoe je op een heldere manier en met het juiste effect met verschillende personen en in diverse werksituaties kunt communiceren, zoals met klanten, opdrachtgevers en collega’s.

Persoonlijke effectiviteit
In een traject over persoonlijke effectiviteit leer je om je kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij je past. Dat begint met bewustwording van eigen kwaliteiten en deze daarna gaan gebruiken voor het werkelijkheid laten worden van je visie.

Timemanagement
Je maakt thuis voorbereidende opdrachten over je tijdsbesteding, die we tijdens de gesprekken bespreken. Je krijgt allerlei praktische handvatten aangereikt. Je oefent in de praktijk met de verbeterde tijdsplanning. Zo kunnen steeds tussendoor mogelijke knelpunten besproken worden. Juist het onderkennen en doorbreken van de onderliggende patronen, zorgen voor verbetering en grip op je tijd. Zodat je kan onderschrijven dat de tijd vliegt, maar jij de piloot bent.